От другата страна като жури

Баня на годината Идеал Стандарт

За тези от вас, които ме познават добре, със сигурност не е новина, че изключително много се вълнувам, когато пред себе си имам проект за баня. Банята е онова интимно пространство, в което свалил дрехи и ежедневни грижи, просто можеш да притихнеш и да бъдеш себе си в най-неподправената си версия. Затова намирам за напълно закономерно, осъзнавайки значимостта й, да се отдава все повече заслуженото й внимание.

Тази година за пръв път имам честта и удоволствието да съм част от журито в конкурса на Идеал Стандарт „Баня на годината“, оценявайки проекти в създадената специално за студенти категория „Банята на модерния човек с подход Singular”. Разбираемо е огромното ми вълнение да бъда от другата страна, предвид че през годините неколкократно съм била участник.

Връщайки се назад във времето, когато за пръв път реших да поставя придобитите умения в съревнование с тези на другите участници в конкурса, нямах представа, че това освен предизвикателство, ще се окаже и най-верният път към първата ми сериозна работа като дизайнер. Тогавашното участие и получената награда дойдоха точно навреме.

В този ред на мисли, конкурсът е причина да покажем лично отношение и креативност в проект, който може да бъде не само отлично попълнение към портфолиото ни, но и добра възможност да се озовем на следващото ниво. Бонус е срещата с много други креативни хора, които могат да те очароват и вдъхновят за професията и света на дизайна.
Не на последно място, когато се намираш в началото на своя кариерен старт, няма нищо по-полезно от сверяване на часовника и обратна връзка, каквато, между другото, е добре и на всеки следващ етап в бъдеще.

И ето ме тук, сега, от другата страна като жури и като дизайнер, който много често залага в работата си продуктите на Идеал Стандарт. Нямам търпение да отделя време, за да се запозная в детайл с подадените проекти и със същото това нетърпение да разбера кой ще се представи най-креативно и професионално и ще бъде избран като фаворит с най-много точки след гласуването на всички журиращи.

Следващото ниво предстои за някого. Дали това си ти?

Баня на годината Идеал Стандарт